Predstavitveni video podjetja - Farsa ali priložnost

Ali imajo predstavitveni videi podjetja sploh kakšen učinek? Ali je tak tip video vsebine dejansko uporaben pri širjenju prepoznavnosti in večanju prodaje?

Živijo ime mi je Uroš, sem ustanovitelj podjetja Muvi Media in v tem članku, si bomo pogledali ali ima predstavitveni video podjetja dan danes sploh kakšen učinek.

Predstavitveni videi podjetja oz corpo videi so precej priljubljeni tipi vsebine. Zakaj? To je tip video vsebine, ki ga vsi razumemo in je prvi ki nam pade na pamet, ko se vpršamo, kakšen video bi lahko ustvarili za naše podjetje.

Predstavitveni video podjetja je defenitivno uporaben pri širjenju prepoznavnosti blagovne znamke o tem ni dvoma. Ampak, ali menite, da vam bo predstavitveni video podjetja generiral več zanimanja oz povpraševanj?

Odgovor na to vprašanje je po mojem precej bolj kompleksen kot enostavno Ja ali Ne. Moj odgovor je: odvisno od tega kaj počente oziroma Ne če je to edini video, ki ga imate.

Če ste proizvodno podjetje, ki izdelujete pol izdelke ali specifične izdelke za določeno industrijo in morate dokazati, da imate primerno znanje, kader in proizvodnjo za doseganje določenih standardov, potem je predstavitveni video podjetja defenitivno eno od orodij katerega lahko uporabite, zato da potencialnemu naročniku, pokažete, da je vaše proizvodno podjetje resen igralec.

Tipičen primer so white label podjetja. Promet takega podjetja je neposredno odvisen od tega kakšne proizvodne kapacitete imajo, kako fleksibilni so pri produktih “po meri”, imajo mogoče neko svojo tehnologijo s katero se razlikujejo od konkurence in še bi lahko našteval.

Bistvo je, da so to zelo pomembne informacije za njihove kupce. Zato je za taka podjetja predstavitveni video podjetja precej uporabno orodje, saj potencialnim kupcem pokažejo svoje adute.

V primeru proizvodnjih podjetij, ki izdelujejo končne izdelke pa menim, da predstavitveni video podjetja nima takšnega efekta kot v prejšnjem primeru. Ne poznam primera, ko bi nekdo rekel: “Ja investirali bomo 100k € v novo proizvodno linijo, ker me je v to prepričal predstavitveni video podjetja.”

Defenitivno tak video pomaga dvigovati kredibilnost in prepoznavnost na trgu, ne vidim pa primera kako bi si neko proizvodnjo podjetje dvignilo prodajo samo na podlagi predstavitvenega videa podjetja.

Je pa produkcija take video vsebine idealna prilika, da se dokopate do profesionalnih posnetkov, katere lahko potem uporabljate sami. Dejstvo je, da živimo v času, ko moramo biti precej agilni in reagirati na spremembe trga ter želje naših sledilcev. Če nimate v timu nekoga, ki bo poskrbel za produkcijo video vsebin in najemate zunanje izvajalce, potem veste, da ta proces traja.

Kaj če bi imeli paket profesionalnih video vsebin, ki jih lahko uporabljate tako za plačljive oglase na družabnih omrežjih kot tudi za popestritev nekih video vsebin, ki jih sami kreirate? Predstavitveni video podjetja je idealna prilika, da te posnetke naberete.

Preden začnete s projektom, se pogovorite z zunanjim izvajalcem o možnosti odkupa posameznih posnetkov oziroma ali vam lahko te posnetke hrani za prihodnje projekte.

Dejstvo je, da živimo v času, ko smo dobesedno bombardirani z vsebinami iz vseh strani. Če je predstavitveni video podjetja vaš prvi video, ki ga želite ustvariti, potem ne pričakujte od njega preveč. Spletno stran vam bo lahko krasil več let, na družabnih medijih, pa bo pozabljen v 14 dneh.

Danes igra zelo veliko vlogo frekvenca komunikacije. V B2C svetu to pomeni, da mora podjetje iz dneva v dan komunicirati. Sam menim, da v B2B svetu ni potrebe po tem, ker prodajni proces po večini ne bazira samo na čustvenem odzivu oz impulznem nakupovanju.

Zato je neka objava 1x na teden čisto dovolj za začetek. Seveda lahko objavljate vsak dan, če želite, vprašanje je samo ali ste sposobni generirat toliko vsebine?

Če pa nimate namena sami ustarjati video vsebin oziroma uporabljati posameznih posnetkov za oglaševanje ter ostalo komunikacijo, vam teh posnetkov ni potrebno odkupovati. Pogovorite se z zunanjim izvajalcem ali vam lahko te posnetke hrani. Ko boste pripravljeni na naslednji video projekt imejte v mislih, da določeni posnetki vašega podjetja že obstajajo.

V glavnem predstavitveni video podjetja je idealna priložnost, da se dokopate do profesionalnih posnetkov, katere potem uporabljate kadar sami želite.

“Ok Uroš sorry jst še vedno ne razumem… kej zdej a se nam izplača delat predstavitveni video podjetja al ne?”

Če je za vas pomembno pokazati proizvodnjo oz ostale procese v podjetju, ker boste s tem pokazali vašim strankam, da ste zanesljiv partner, potem je odgovor JA. Če pa ste proizvodno podjetje, ki izdeluje neke produkte, potem menim, da so druge vsebine precej bolj uporabne za vas iz strani prodaje.

V vsakem primeru toplo priporočam, da izdelate strategijo video vsebin preden se odločite za investicijo v predstavitveni video podjetja. Edino tako boste imeli jasno sliko kako še lahko izkoristite posnetke katere se ustvarijo pri snemanju predstavitvenega videa podjetja.

In to je to. Ta video je nemanoma krajši. Kako se vam zdi? So vam bolj všeč daljše vsebine z veliko dodane vrednosti ali krajše, ki delujejo kot nekakšen esspresso informacij? 🙂 No kakor koli že, upam, da so bile informacije v tem videu za vas uporabne.

Če imate kakršnokoli vprašanje glede predstavitvenega videa podjetja ali snemanja video vsebin se prijavite na

Rezervirajte si brezplačni posvet.
Rezervirajte si brezplačni posvet

Imejte odličen dan in se vidimo.

Čau

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram