Muvi Media https://muvi.media Video vsebine ustvarjene po vaši meri Tue, 13 Oct 2020 11:03:29 +0000 sl-SI hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.3 https://muvi.media/wp-content/uploads/2020/07/cropped-muvi-favicon-2-32x32.jpg Muvi Media https://muvi.media 32 32 Naslov projekta https://muvi.media/naslov-projekta/ https://muvi.media/naslov-projekta/#respond Tue, 13 Oct 2020 10:55:13 +0000 https://muvi.media/?p=1956 The post Naslov projekta appeared first on Muvi Media.

]]>

Naslov projekta

Opis projekta

Opis projekta bla bla bla 

Naročnik:

Naročnik 123

Video vsebine

Produktna fotografija

Zaupajo nam

Naši produkti

Podatki

MUVI MEDIA d.o.o.
Sedejeva ulica 6, Nova Gorica,
5000 Nova Gorica

Kako do nas?

Copyright 2020 Muvi media | Izdelava spletne strani: Agencija Kodnes

The post Naslov projekta appeared first on Muvi Media.

]]>
https://muvi.media/naslov-projekta/feed/ 0
Sraml d.o.o. https://muvi.media/sraml-d-o-o/ https://muvi.media/sraml-d-o-o/#respond Wed, 07 Oct 2020 04:39:04 +0000 https://muvi.media/?p=1862 The post Sraml d.o.o. appeared first on Muvi Media.

]]>

Sraml d.o.o.

Opis projekta

Podjetju Sraml smo pomagali z predstavitvenimi videi produktov, ki prikazujejo delovanje in uporabo njihovih produktov. V podjetju te video vsebine uporabljajo kot orodje za prodajo in lažjo komunikacijo prednosti njihovih produktov. Posneli smo tudi korporativni video, ki odraža kvaliteto njihovega dela in vrednote podjetja. Poskrbeli smo tudi za fotografije njihove proizvodnje ter fotografije produktov.

Naročnik:

Prduktni video

Produktna fotografija

Korporativni video

Fotografije podjetja

Zaupajo nam

Naši produkti

Podatki

MUVI MEDIA d.o.o.
Sedejeva ulica 6, Nova Gorica,
5000 Nova Gorica

Kako do nas?

Copyright 2020 Muvi media | Izdelava spletne strani: Agencija Kodnes

The post Sraml d.o.o. appeared first on Muvi Media.

]]>
https://muvi.media/sraml-d-o-o/feed/ 0
Glasbena šola Nova Gorica https://muvi.media/glasbena-sola-nova-gorica/ Thu, 01 Oct 2020 08:46:27 +0000 https://muvi.media/?p=1805 The post Glasbena šola Nova Gorica appeared first on Muvi Media.

]]>

Glasbena šola Nova Gorica

Opis projekta

Glasbena šola v Novi Gorici prireja razne predstave in koncerte svojih učencev. Pred vsako predstavo ali koncertom nagovorijo občinstvo naj se vedejo spoštljivo sej razno razni zvoki iz občinstva motijo nastopajoče. Ker so si želeli posodobiti te nagovore, smo zanje posneli štiri zabavne video vsebine, ki naprošajo občinstvo za zbrano in tiho poslušanje koncerta.

Video vsebine

Zaupajo nam

Naši produkti

Podatki

MUVI MEDIA d.o.o.
Sedejeva ulica 6, Nova Gorica,
5000 Nova Gorica

Kako do nas?

Copyright 2020 Muvi media | Izdelava spletne strani: Agencija Kodnes

The post Glasbena šola Nova Gorica appeared first on Muvi Media.

]]>
Projekt Just Fold Me https://muvi.media/projekt-just-fold-me/ https://muvi.media/projekt-just-fold-me/#respond Mon, 07 Sep 2020 08:24:26 +0000 https://muvi.media/?p=1743 The post Projekt Just Fold Me appeared first on Muvi Media.

]]>

Projekt Just Fold Me

Opis projekta

Za blagovno znamko Just Fold Me smo pripravili kickstarter video, kratek how-to video ter paket how-to fotografij, ki prikazujejo uporabo produkta.

Naročnik:

Video vsebine

Produktna fotografija

Zaupajo nam

Naši produkti

Podatki

MUVI MEDIA d.o.o.
Sedejeva ulica 6, Nova Gorica,
5000 Nova Gorica

Kako do nas?

Copyright 2020 Muvi media | Izdelava spletne strani: Agencija Kodnes

The post Projekt Just Fold Me appeared first on Muvi Media.

]]>
https://muvi.media/projekt-just-fold-me/feed/ 0
VIDEO MARKETING: VODIČ https://muvi.media/video-marketing-vodic/ Fri, 05 Jun 2020 07:00:54 +0000 https://muvi.media/?p=1193 The post VIDEO MARKETING: VODIČ appeared first on Muvi Media.

]]>

Video postaja vse pomembnejše orodje za predstavitev podjetja ali predstavitev produkta, zato se mnoga podjetja vse pogosteje odločajo za video marketing.

Ali tudi vi razmišljate o tem, da bi promocijo svojega podjetja nadgradili z video marketingom, pa ste v tem popolni novinec? Nič hudega, ker je pred vami popoln video marketing priročnik, v katerem boste izvedeli:

 • zakaj je video tako uspešno marketinško orodje;
 • kakšne razlike video vsebin poznamo;
 • katere priložnosti kličejo po kateri video obliki;
 • kako lahko video vpliva na konverzijo;
 • strategije in tehnike distribucije;
 • primeri dobre prakse.

Osnove video marketinga

Predno se osredotočimo na video marketing priročnik, pojdimo najprej k osnovam. Video marketing je načrtovanje, snemanje, urejanje in objavljanje različnih video vsebin, z namenom, da se poveča promocija izdelka in s tem spodbudi rast podjetja.

Glavni kanali za predvajanje video vsebin so trenutno YouTube, Facebook in Instagram. Podatek, da ljudje na YouTubu vsak dan gledajo 1 milijardo ur video posnetkov in da povprečen uporabnik dnevno porabi za oglede kar 40 minut svojega časa, vam pove vse!

Potrošniki danes vse pogosteje uporabljajo video vsebine, ta trend pa bo v prihodnosti še naraščal. 90 % jih navaja, da so jim video posnetki v veliko pomoč pri odločitvi o nakupu določenega izdelka, polovica pa jih pred obiskom trgovine poišče tudi video vsebino. Kar 72 % potrošnikov se pred nakupom raje odloči za ogled videa, kot pa da bi prebrali opis izdelka.

Zato je sedaj skrajni čas, da uporabite video kot del svojih marketinških kampanj. Pridružite se 87 % podjetij, ki že sedaj uporabljajo video vsebine za trženje svojih izdelkov ali storitev in 80 % trgovcem, ki poročajo o tem, da imajo video posnetki pozitivni ROI; in jih zato nameravajo še naprej uporabljati za svoj video marketing.

Kakšne video vsebine poznamo

Če želite prepričati in navdušiti svoje kupce, potem mora biti video vsebinski marketing takšen, da bo povečeval število vaših strank. Ta video marketing priročnik vam tako ponuja 10 najpogostejših video vsebin, ki jih lahko uporabite:

 • Izobraževalni video posnetki: Zanje je značilno, da so kratki, a hkrati informativni, saj vam običajno pokažejo način za reševanje vaših problemov. Promocijski kanali, ki jih lahko uporabite za to vrsto videa, so družabnimi mediji, blogi ali elektronska pošta.
 • Zabavni video posnetki: Pritegnejo pozornost kupcev in na ciljno publiko delujejo nevsiljivo. Ljubitelji družabnih medijev imajo takšne video posnetke zelo radi, zato predstavljajo dober začetek video marketinga preko družabnih medijev in zanesljiv način za okrepitev vaše blagovne znamke.
 • Predstavitveni video: Na preprost način s pomočjo animiranih likov ali grafike razlaga značilnosti vaših izdelkov in storitev. Primerni so za vsa podjetja, ki prodajajo tehnološko zapletene izdelke in se najpogosteje pojavljajo na ciljni strani spletnega mesta.
 • Promocijski video: Je namenjen negovanju odnosov z vašimi obstoječimi strankami, ki že uporabljajo vaše izdelke ali storitve. Je ena od najboljših vrst spletne komunikacije. Vsa podjetja, tako majhna kot velika, se zavedajo, kako pomemben je spletni video. Najpogosteje se pojavlja na družabnih medijih, blogih in elektronski pošti.
 • Pričevalni video posnetki: Gre za mnenje zadovoljnih strank. Takšne video vsebine izpostavijo problem, nato pa ključne lastnosti in prednosti vaših izdelkov, ki te težave rešujejo. Uporablja se na družabnih medijih in ciljni strani spletnega mesta, in sicer za vse vrste izdelkov, še posebej za tiste z visoko vrednostjo.
 • Korporativni video: Zanj je značilna predstavitev podjetja, zato se najpogosteje pojavi na domači spletni strani. Z uporabo animiranih grafičnih elementov predstavi moč podjetja in njegove ekipe, podrobnosti o standardih in kakovosti ter nagrade in dosežke.
 • Demo video posnetki: Uporabnik v njih dobi koristne nasvete, ki mu pomagajo enostavno in učinkovito uporabljati izdelke, zato so primerni predvsem za zapletene tehnološke izdelke. Najpogosteje se uporabljajo v fazi rasti podjetja in jih boste srečali na spletni strani podjetja, družabnih medijih in elektronski pošti.
 • Zaposlitveni video: Prikazujejo delovne prostore in celotno delovno okolje, vključno z vašimi zaposlenimi, ki govorijo o svojih izkušnjah pri delu. Uporablja se za mala in velika podjetja, ki želijo zaradi rasti podjetja zaposliti nove ljudi. Tovrstni video posnetki se najpogosteje objavljajo na spletni strani podjetja in družbenih medijih.
 • Video posnetki programa zvestobe: Vašim obstoječim strankam prikazuje prednosti delovanja vašega programa nagrajevanja. So odlična rešitev v fazi rasti podjetja, za objavo se najpogosteje uporablja elektronska pošta in družabni mediji.
 • Zahvalni video: Bistveno je, da v njih dosežete, da se vaše obstoječe stranke počutijo posebne. To boste najbolje storili z ustvarjanjem osebnega video posnetka, ki ga pošljete na elektronski naslov svojih strank.

Katero vrsto in obliko video posnetka boste izbrali, je odvisno od vaših poslovnih ciljev, ciljne publike in seveda tudi od vašega proračuna. Uporabljate lahko vse vrste videa, vendar ne pretiravajte in se držite enega ali dveh formatov, saj boste na ta način ohranjali vizualno skladnost, ki je značilna za vaše podjetje.

Kaj je pomembno, ko se video vsebina zasnuje

Za končni uspeh vaše video vsebine ni pomembno le snemanje video posnetka, ampak celotna video produkcija, ki se začne z razvojem ideje. Dejstvo je, da boste z dobro pripravo optimizirali stroške, ki so namenjeni za snemanje videa oziroma video produkcije.

Ko boste snovali svojo video vsebino, upoštevajte naslednje nasvete:

 1. Upoštevajte, kaj je namen video posnetka. V svojem videu jasno opredelite, ali želite v videu predstaviti svoj izdelek, izobraževati svoje stranke ali prispevati k svoji prepoznavnosti.
 • Povejte zgodbo. Pravijo, da slika pove tisoč besed, medtem ko video pa milijon. V svojem videu zato ustvarite zanimivo zgodbo, ki ima začetek, jedro in zaključek.
 • Ustvarite čustveni odziv. V svoj video vključite čustveno zgodbo, ki bo pri gledalcu ustvarila čustveno vzburjenje in empatijo.
 • Video posnetek naj učinkuje tudi brez zvoka. Ker mnogo uporabnikov družbenih medijev video posnetke gleda brez zvoka, je izjemno pomembno, da bodo vaši video posnetki prenašali sporočilo tudi, ko so utišani.
 • Video posnetek naj bo preprost. V videu jasno sporočite le najpomembnejše ideje na način, ki si ga bodo gledalci zapomnili. Pretiravanje s preveč informacijami se nikoli ne konča dobro.
 • Ustvarite jasen poziv k dejanju. To je obvezen del videa, s katerim boste uporabnikom olajšali iskanje svojega spletnega mesta, še posebej če boste video objavili na družabnih medijih.

Strategije in tehnike distribucije video vsebin

Izjemno pomembna faza video marketinga je distribucija vašega videa na način, da se bo pojavil pred pravo ciljno publiko. Zato je ključnega pomena, da za distribucijo svoje video vsebine izberete kanale, ki se ujemajo z vašimi trženjskimi cilji, izdelki ali storitvijo.

In kateri so najučinkovitejši kanali za distribucijo vaše video vsebine?

 • Vaše omrežje: Predstavlja dober začetek vašega video marketinga. Vzemite si čas in svoj video pošljite po elektronski pošti vsem naročnikom, ki jih imate trenutno v bazi.
 • Družabni mediji (Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram, Twitter ali Snapchat): Izbirajte jih glede na ciljno skupino, tržni cilj in vrsto izdelka. So odličen način za predstavitev produkta, saj boste seznanjeni tudi z všečki in komentarji.
 • Skupine na družabnih omrežjih in forumi: Lahko izjemno učinkovito širijo vaše sporočilo v obliki video posnetkov. Z njimi se lahko osredotočite na določeno ciljno skupino, ki se ji želite še posebej približati.
 • PR taktika: Vzpostavite stik z novinarji, uredniki, producenti ali mediji v obliki sporočila za javnost ali drugega gradiva za korporativni marketing.
 • Blogi: Objava videoposnetka v svojem blogu je odličen način, da bodo vaši sledilci ostali dlje časa na vaši spletni strani, da pripeljete nove obiskovalce in jim na ta način ponudite dragocene vsebine.
 • Plačljivi kanali. Odločite se lahko tudi za mnoge plačljive kanale, ki so vam trenutno na voljo. V tem primeru lahko vaš video marketing poteka v obliki plačanih oglasov, kjer lahko natančno spremljate tudi njihovo uspešnost, ali pa plačljivih promocijskih vsebin.

Seveda vi lahko svoje video posnetke distribuirate na več kanalov, vendar se je potrebno pri tem držati tudi določenih smernic, da vaša prizadevanja na koncu ne bodo zaman. Med najpomembnejšimi so:

 • izberite vabljivo in privlačno prikazno sličico za vaš video, ki je skladna z njegovo vsebino;
 • Vedno izberite platformo, ki vam omogoča takšno ali drugačno spremljanje rezultatov vaših video vsebin;
 • dodajte prepričljiv poziv k dejanju – ali call to action, ki gledalca jasno usmeri v želeno smer;
 • izberite privlačen in vabljiv naslov, ki hitro pritegne pozornost gledalca in je tudi kratek;
 • izberite ključne besede, ki ustrezajo vašemu izdelku, in jih vključite v naslov in oznake videoposnetka;
 • osredotočite se na promocijske kanale, ki najbolje delujejo za predstavitev podjetja ali vašega produkta.

Hiter povzetek in zaključek

Zavedati se je potrebno, da postaja video marketing vedno bolj pomemben način za predstavitev podjetja in njegovih produktov. Če do sedaj temu niste posvečali veliko pozornosti, je sedaj skrajni čas, da ujamete še zadnji vlak, ki vas bo popeljal do boljšega poslovanja.

Ta video marketing priročnik vam je lahko v veliko pomoč pri izbiri takšnih video vsebin, ki bodo prepričale in navdušile vaše kupce, seveda pa je končna izbira odvisna predvsem od vaših poslovnih ciljev, ciljne publike in seveda tudi od vašega proračuna.

Razveseljivo pa je, da lahko stroške za snemanje videa oziroma celotne video produkcije bistveno zmanjšate, če upoštevate nekaj osnovnih nasvetov za snovanje video vsebin in strategije za njihovo distribucijo.

Če ste dobro prebrali ta video marketing priročnik, potem je strah pred neuspehom popolnoma odveč!

Za pomoč pri ustvarjanju video vsebin se lahko obrnete na nas. Poskrbeli bomo za vsebinsko in distribucijsko strategijo, terminski plan ter celotno video produkcijo. Sledite povezavi in prijavite se na posvet z strokovnjakom.

The post VIDEO MARKETING: VODIČ appeared first on Muvi Media.

]]>
B2B VIDEO MARKETING NA DRUŽBENIH OMREŽJIH https://muvi.media/b2b-video-marketing-na-druzbnih-omrezjih/ Fri, 05 Jun 2020 06:59:56 +0000 https://muvi.media/?p=1192 Nobenega dvoma ni, da so družbena omrežja danes izjemno priljubljene, različni video posnetki pa so ena od najpogosteje gledanih vsebin na dnevni ravni. Vse to nakazuje, da je skrajni čas, da na družbenih omrežjih v ospredje postavite video marketing. Če do sedaj temu področju niste posvečali posebne pozornosti in ste B2B podjetje, ki resno razmišlja, […]

The post B2B VIDEO MARKETING NA DRUŽBENIH OMREŽJIH appeared first on Muvi Media.

]]>

Nobenega dvoma ni, da so družbena omrežja danes izjemno priljubljene, različni video posnetki pa so ena od najpogosteje gledanih vsebin na dnevni ravni. Vse to nakazuje, da je skrajni čas, da na družbenih omrežjih v ospredje postavite video marketing.

Če do sedaj temu področju niste posvečali posebne pozornosti in ste B2B podjetje, ki resno razmišlja, kako stopiti v stik s potencialnimi strankami preko družbenih omrežij, potem ste na pravem mestu. Pred vami je popoln vodič, kako družbena omrežja in video marketing izkoristiti na takšen način, da bo rast vašega B2B podjetja še večja. V njem boste izvedeli:

 • video in družabena omrežja so pomemben tudi za B2B podjetja;
 • da so video vsebine primerne na vsakem nivoju prodajnega kanala;
 • da ni vsaka video vsebina primerna za vsako priložnost, pri čemer ne smete zanemariti moči strategije;
 • da nekatere video vsebine lahko ustvarjate sami, medtem ko je druge bolje prepustiti strokovnjakom na tem področju;
 • katere vrste vsebin so primerne za katero družabno omrežje.

Zakaj je video na družabnih omrežjih pomemben za B2B podjetja

Številna vodilna družbena omrežja danes postavljajo v ospredje različne video vsebine, zato tudi podjetja vse pogosteje za promocijo lastne blagovne znamke na družbenih omrežjih objavljajo video vsebine, kot so preprost predstavitveni video, korporativni video, produktni video in še mnogo drugega.

Ne glede na to, za kakšen video posnetek gre, so postala družbena omrežja za podjetja izjemno pomemben del sodobnega video marketinga, še posebej, ko je govora o B2B podjetjih. In zakaj je temu tako?

Fotografija pove 1000 besed, video pa milijon.

Če poznate zgornji pregovor, potem vam je popolnoma jasno, da ljudje bistveno raje gledamo video vsebine. Znano je, da video posnetki hitreje pritegnejo našo pozornost, saj sta slika in zvok najboljša kombinacija za podajanje informacij na izjemno dinamičen in učinkovit način. Rezultat tega je, da video pri ljudeh ustvarja tudi čustvene odzive, ki so izjemno pomembni pri vzpostavljanju zaupanja pri vaših strankah.

Video posnetki so na družbenih omrežjih najpogosteje gledane vsebine

Ne glede na to, za katero družbeno omrežje gre, imajo danes video vsebine največ ogledov. Sprva je prednost videu dajal le Facebook, danes pa temu sledita tudi Instagram, Twitter in LinkedIn. Tako je v zadnjih letih prišlo do prave eksplozije video posnetkov na družbenih omrežjih. Število ogledov se je na YouTubu povečalo kar za 99 %, na Facebooku pa kar za 258 %.

Pa si poglejmo številke še nekoliko pobliže:

 • Facebook ima v tem hipu največ občinstva; več kot 2,07 milijarde aktivnih uporabnikov mesečno, ki si vsak dan ogledajo približno 100 milijonov ur video vsebin.
 • YouTube ima prav tako ogromen doseg in je drugi največji iskalnik na svetu. Na tem družbenem omrežju si vsak dan ljudje iz 88 držav in v 76 različnih jezikih ogledujejo za več kot milijardo ur videov.
 • Instagram postaja vse bolj mamljiv in preprost način gledanja video vsebin. Kljub temu da ne gre za največje družbeno omrežje, pa ga imajo mnogi uporabniki najraje. Po podatkih je na Instagramu mesečno aktivnih kar 500 milijonov dnevno aktivnih zgodb.
 •  Twitter ponuja izjemno učinkovitost video vsebin, zato ga vse pogosteje uporabljajo tudi podjetja. Po podatkih si uporabniki video vsebino na Twitterju zapomnijo dvakrat bolj kot pa na drugih platformah; je 6-krat večja verjetnost, da se bo video ponovno pojavil.
 • LinkedIn je prav tako postal platforma, kjer uporabniki porabijo 3-krat več časa za ogled video vsebin v primerjavi s statičnimi vsebinami. Dokazano lahko trdimo, da je LinkedIn najbolj podjetniško omrežje kar jih je; je vodilno družabno omrežje za B2B. Vsi, ki jemljejo svoj posel resno, imajo torej na LinkedInu svoj profil.

Video vsebine prinašajo podjetjem pozitivni ROI

Zgornje številke kažejo na to, da so družbena omrežja za B2B podjetje lahko ključnega pomena za njihovo strategijo trženja in da objava video vsebin na družbenih omrežjih lahko prinese odlične rezultate pri ustvarjanju pozitivnega ROI med številnimi B2B podjetji. V današnjem modernem svetu si 70 % kupcev na poti do nakupa ogleda video posnetke.

Na podlagi teh podatkov ni nič presenetljivega, da kar 71 % strokovnjakov za marketing meni, da so video posnetki boljši pri konverziji kot katere koli druge vsebine in imajo najboljši ROI od vseh vrst vsebin.

Kako lahko s pomočjo video vsebin svojega potencialnega naročnika vodite skozi prodajni lijak B2B

Video marketing na družbenih omrežjih lahko podpira vsako področje vaše že obstoječe strategije trženja in vam je hkrati v veliko pomoč pri uvajanju novih marketinških kampanj. Morda se tega še ne zavedate dobro, vendar je družbeno omrežje za podjetje lahko odličen poligon za objavo video vsebin.

Resnica je, da lahko z različnimi video posnetki odlično komunicirate s svojimi strankami v različnih fazah nakupovalne poti. Komunikacija z vašimi strankami se ne začne in tudi konča, ko vas spoznajo, ampak je potrebno skozi različne faze z njimi vzpostaviti določeno zaupanje, ki bo pripeljalo do tega, da se bodo odločili za nakup.

Vendar pa vaše stranke tudi po nakupu ne prenehajo uporabljati družbenih medijev, zato je potrebno izkoristiti številne priložnosti, da ohranite povezave z njimi. S pomočjo poznavanja lastnosti svoje skupine kupcev in pametnega targetiranja lahko z uporabo pravih vsebin te prilagodite do te mere, da z njimi dosežete vedno boljše rezultate.

Družbena omrežja in video marketing sta zato odličen način, da svoje stranke spremljate v vseh fazah prodajnega lijaka B2B in jim v določeni fazi ponudite najprimernejše video vsebine:

Faza ozaveščenosti

Video na družbenih omrežjih je pogosto povezan z vrhom tako imenovanega prodajnega lijaka B2B. Stranke si ogledajo video ter vas tako odkrijejo in spoznajo. V tem primeru so torej video posnetki idealni, da pritegnejo pozornost vaše publike, medtem ko brska po družbenih omrežjih.

Glavni cilj v tej fazi ozaveščanja je, da uporabnikom ponudite nekaj zanimivega, privlačnega in dragocenega, saj si vas bodo po tem zapomnili in bo zato večja verjetnost, da bodo z vami sodelovali. Zato je pametno uporabiti video vsebine, kot so na primer:

 • zabavni predstavitveni videi blagovnih znamk;
 • t. i. »How-to« video posnetki;
 • video dokumentarni filmi;
 • čustveni video posnetki.

Faza izgradnje zaupanja

Potem, ko uporabniki spoznajo blagovno znamko in podjetje, predstavlja družbeno omrežje za B2B podjetje edinstveno priložnost, da z novimi video vsebinami sčasoma gradijo njihovo zaupanje.

V tej fazi je izjemno pomembno, da so video posnetki na eni strani zanimivi, avtentični in resnični, na drugi strani pa ne smejo biti pretirano pompozni Če bodo imeli uporabniki občutek, da niste iskreni, se od vas lahko hitro distancirajo. Za izgradnjo zaupanja je najbolje uporabiti:

 • zanimive video posnetke primerov vaših strank z njihovimi resničnimi mislimi in občutki;
 • kratke video posnetke, ki se osredotočijo na vaše podjetje, zaposlene in kulturo.

Faza ustvarjanja potencialnih strank

To je faza, ki ima največ potenciala in jo zelo malo B2B podjetij optimalno izkoristi. V tej fazi se stranke odločajo med vami in vašo konkurenco, zato jih je potrebno dodatno spodbuditi k pretvorbi. Pomembno je, da se osredotočite na svojo ponudbo, istočasno pa še vedno ostanete zabavni in zanimivi. V tej fazi so najboljša izbira:

 • kratki predstavitveni video posnetki, v katerih pojasnite prednosti svojega izdelka ali storitve,
 • produktni video posnetki o izdelkih in storitvah,
 • promocijski video posnetki
 • spletni seminarji (webinarji) in raziskave
 • povejte svojim strankam, kako lahko preizkusijo vaš produkt ali storitev, če to ponujate.

Izboljšanje angažiranosti strank

Družbena omrežja in video posnetki imajo izjemen potencial za komunikacijo s strankami na prav poseben način. Pri tem je ključnega pomena, da ustvarite takšne video vsebine, ki bodo prilagojene potrebam in željam vaših strank, s čimer boste z njimi okrepili svoje sodelovanje, angažiranost, zvestobo in izboljšali njihovo zadovoljstvo.

Med najprimernejšimi vsebinami v tej fazi so:

 • zahvalni video posnetki,
 • prilagojeni oziroma osebni video posnetki, ki jih lahko objavite kot podpora svojim strankam;
 • kakršni koli verodostojni in resnični videoposnetki, npr: posnetki dela na terenu ali iz pisarne, video posnetki iz zakulisja pri montaži opreme na terenu itd.

Video marketing strategija družabnih medijev

Podobno kot vsak drug marketing se tudi B2B video marketing začne z jasnim načrtom. Natančno je potrebno opredeliti, kaj pomeni za vas uspeh, kakšno vsebino želite ustvariti in katera družbena omrežja boste uporabili za njihovo objavo.

Pri oblikovanju B2B video marketing strategije se je zato najbolje držati določenih korakov.

Postavite si svoj cilj

V grobem ste si verjetno že odgovorili na vprašanje, kaj želite z B2B video posnetkom doseči, vendar je na tem koraku najpomembneje to, da ste zelo natančni. Dobro razmislite, kako bi lahko vaša video vsebina na družbenih omrežjih podpirala vašo dosedanjo strategijo trženja, ki jo na primer uporabljate na področju sejma. Si želite z video posnetkom ustvariti nove potencialne stranke, izboljšati njihovo zvestobo ali morda kaj drugega?

Za dolgoročno strategijo je priporočljivo, da si izberete dva do tri cilje, ki se jim popolnoma posvetite, lahko pa se odločite tudi za več kratkoročnih ciljev, ki so vezani na izdelek, storitev ali razne dogodke.

Izberite primerne kazalnike uspešnosti (KPI)

Potem, ko ste si postavili cilje, je pomembno, da ugotovite, kako boste merili uspešnost njihove realizacije. Zato je pomembno izbrati takšne ključne kazalnike uspešnosti, ki so za vas pomembni in z njimi ne boste spremljali zgolj števila ogledov:

 • Število ogledov je najbolj preprost kazalnik uspešnosti, ki pa je lahko tudi najbolj varljiv. Pove vam le grobo številko, kolikokrat je bil vaš video posnetek predvajan, in je zato le prvi korak pri merjenju vašega uspeha.
 • Stopnja predvajanja vam pove odstotek obiskovalcev, ki so dejansko kliknili na vaš video in začeli z ogledom. Na podlagi tega kazalnika boste izvedeli, kako uspešne so video vsebine v tem, da obiskovalce privabi k ogledu.
 • Šele pri kazalniku povprečnega časa ogleda boste prišli do pravih podatkov o tem, kako učinkoviti so vaši video posnetki. Odstotek tega kazalnika vam namreč lahko pove, koliko video posnetka so si v povprečju ogledali vaši obiskovalci. Če vidimo, da v določenem trenutku veliko gledalcev preneha z gledanjem se moramo vprašati zakaj je temu tako oz. zakaj ravno v tem trenutku.
 • Delitev na družbenih omrežjih oziroma skupna raba je kazalnik, vam pove, koliko ljudi deli vaše video vsebine. Ta podatek je dober pokazatelj, kako privlačen je vaš video za ciljno publiko.
 • Razmerje med prikazi in kliki (CTR) vam pove razmerje med prikazi in številom klikov na vaše video vsebine. Na podlagi tega kazalnika lahko ocenite, kako uspešni so oglasi in ključne besede.
 • Stopnja konverzije vam pove število strank, ki ste jih pridobili zahvaljujoč vašim video vsebinam, kar pomeni, da so izpolnili obrazec, se naročili na news letter, opravili nakup ali kaj drugega. Glede na to boste seznanjeni z odstotkom gledalcev, ki kliknejo na CTA gumb, ki je vključen v video posnetek.
 • Povratne informacije so končen in ključen kazalnik o uspešnosti vašega video posnetka. Skozi odzive in povratne informacije lahko ugotovite, kaj si gledalci dejansko mislijo o vsebini/sporočilu videa, ali jim je všeč ali se ne strinjajo itd.

Spoznajte svoje občinstvo

Če želite ustvariti dober B2B video, potem morate dobro poznati tudi svojo ciljno publiko. S tem namenom so družbena omrežja za podjetja izjemno uporabna, če natančno veste, kaj delate in kaj želite doseči.

Dobro je vedeti, da ima vsako družbeno omrežje svoje orodje za analizo podatkov, pri čemer je njihovo razumevanje ključen dejavnik za končni uspeh. Npr: družbena omrežja vam lahko pomagajo pri targetiranju vaše ciljne publike glede na demografske podatke, njihova zanimanja, delovne izkušnje itd.

Dobljeni podatki so izjemno pomembni pri segmentaciji vaših kupcev v določene skupine, zaradi česar bo nadaljnje targetiranje z različnimi in njim prilagojenimi video vsebinami veliko bolj uspešno.

Bodite drugačni od svoje konkurence

Na družbenih medijih lahko spremljate tudi, kaj dela vaša konkurenca in natančno preučite, kaj zanje dobro deluje in kaj ne. Pomembno je, da v tem koraku natančno ocenite, kakšne video vsebine uporabljajo in kakšen uspeh imajo.

Pomanjkljivosti konkurence izkoristite sebi v prid in pozornost občinstva pritegnite tako, da skušate biti drugačni od njih. Dobro preučite, kaj na trgu že obstaja, kaj je tisto kar občinstvo navdihuje in zabava, prav tako pa bodite pozorni na morebitne vrzeli in priložnosti, ki jih trenutno še ni na voljo na družbenih omrežjih.

Izberite pravi kanal

Seveda bi lahko ustvarili video vsebino prav za vsak družbeni kanal, vendar se morate vprašati, ali je to sploh smiselno. .

Dejstvo je, da se ne moremo lotiti vseh kanalov hkrati, saj objava video vsebin na vseh kanalih enostavno zahteva preveč dela. Zato pa je ključnega pomena, da natančno vemo, kje se nahajajo naši potencialni naročniki, kje bomo najlaže izstopali in kateri kanali se najbolje ujemajo z našo blagovno znamko.

Trenutno najbolj zasičeni kanali z B2B video vsebinami so LinkedIn, Twitter in Facebook, kar pa ne pomeni, da je tu prostor že popolnoma zapolnjen. Svetujemo vam, da si izberete in osredotočite na 2 do 3 različna družbena omrežja in video vsebine, ki bodo ustrezale vašim ciljem in potrebam.

Razvijte svoj lastni video EPV

V tem koraku je pomembno, da za vsak družbeni kanal, ki ste si ga izbrali, ustvarite svojo edinstveno ponujeno vrednost (EPV) v obliki video posnetka, s katerim boste na vsaki platformi dosegli tisto, kar vaše občinstvo želi. Pri tem pa se je potrebno zavedati, da ima vsak družbeni kanal svojo kulturo, norme in pričakovanja, zato je ključnega pomena, da upoštevate, kakšni tipi video vsebin so primerni za določen družbeni kanal.

Na YouTubu so med najbolj iskanimi posnetki ‘How-to’ videi, na Facebooku prevladujejo zabavni videi s prikazi vaših vrednot ter študije primerno v obliki dokumentarcev. Twitter je poln hitrih nasvetov in prilagojenih odzivov; LinkedIn pa koristnih virov ter najnovejših trendov v industriji.

Izdelajte dosegljiv načrt video vsebin

Sedaj ste že skoraj na koncu. Veste, kakšni so vaši cilji, kako boste spoznali vaše stranke, kako se boste povezal z vašimi sledilci, kako boste na vsakem koraku pred konkurenco in katere video vsebine boste ustvarjali za izbrane družbene kanale.

Vse to je sedaj potrebno oblikovati v konkreten načrt, v katerem je natančno potrebno določiti terminski plan, koliko video vsebin boste potrebovali, kdo bo odgovoren za snemanje video vsebin in kako bo potekala distribucija video vsebin.

Določene video vsebine, kot so utrinki iz vsakdanjika podjetja, posnetki s terena, video vsebine, ki jih o vaši storitvi ali produktu ustvarijo vaše stranke ali naročniki, seveda lahko ustvarite in urejate sami. Gre za kratke izseke video vsebin, ki jih lahko posnamete kar sami s telefonom in jih sestavite v kratko video zgodbo.

Če pa uporabljate Facebook ali Instagram pa so ti kratki izseki tudi primerni za zgodbe ali tako imenovane »Stories«.

Na drugi strani pa je določene video vsebine vsekakor bolje prepustiti strokovnjakom. Celotna video produkcija tovrstnih video vsebin je zahteven projekt, saj vključuje veliko dela in ogromno časa. Četudi si za to vzamete čas in imate nekaj znanje, se raje obrnite na nas in v celoti bomo poskrbeli za video vsebinski marketing vašega podjetja. Poskrbeli bomo za vsebinsko in distribucijsko strategijo, terminski plan ter celotno video produkcijo.

Kako z različnimi video vsebinami doseči najboljši učinek na družabnih omrežjih?

Ko se odločate za ustvarjanje določene video vsebine, je najpomembneje, da je na koncu učinkovita. Za dosego tega cilja, pa se je potrebno držati določenih pravil, s pomočjo katerih bodo vaši video posnetki na družbenih omrežjih zagotovo zažigali.

Zato je pomembno, da vaši B2B video posnetki pri gledalcih ustvarijo močan čustveni odziv, ne glede na to, ali gre za žalost, veselje, presenečenje ali jezo. Pri tem je pomembno, da ostanete pristni, iskreni in pošteni, saj uporabniki družbenih omrežij zelo hitro opazijo pretiravanja ali neresnice. Na začetku boste verjetno šli skozi mnogo neuspelih poskusov, vendar, če boste stremeli k drugačnosti, boste s tem zagotovo navdušili svoje oboževalce.

Seveda pa so lahko vaši video posnetki tudi večkrat uporabljeni. Z določeno mero ustvarjalnosti lahko uporabite le delček že objavljenih videov in iz njih zopet ustvarite posebno zgodbo. Ne pozabite pa, da za kakršen koli dialog ali v video posnetkih uporabite tudi podnapise, še posebej na družbenih omrežjih, kjer se video posnetki samodejno predvajajo brez zvoka.

Nikakor pa v svojem B2B videu ne smete pozabiti na CTA gumb, ki bo vaše obiskovalce povabil k dejanju. Zato je pomembno, da svoje obiskovalce jasno usmerite k ukrepanju.

Primer: CTA gumb se vse pogosteje uporablja na koncu produktnega videa, saj s tem spodbudite in pripeljete potencialne kupce na svojo spletno stran. Kako uspešna je video vsebina, pa lahko sklepate po tem, koliko ogledov ter klikov na CTA gumb ima.

Video posnetki, narejeni s kakovostno opremo, posneti v visoki resoluciji…, so zagotovo prava paša za oči. Ker pa marsikdo nima tovrstne opreme in tudi ne potrebnega znanja, je določene video vsebine vsekakor bolje prepustiti strokovnjakom, ki lahko ustvarijo veliko bolj kvalitetno video vsebino, kot pa jo lahko sproducirate sami.

In katere video vsebine bodo dosegle najboljši učinek na posamezen družbenem omrežju?

YouTube

YouTube je drugi največji iskalnik na svetu in večina B2B podjetij ga lahko najbolje izkoristijo z optimiziranim iskanjem. Najpogosteje ljudje prihajajo na YouTube po odgovore na svoja vprašanja, zato so ključne besede, ki se začnejo s »kako« najbolj priljubljene že več let.

Zato je izjemno pomembno, da za YouTube ustvarite izobraževalne posnetke, ki nudijo koristne povezave in nasvete, hkrati pa so prilagojeni določenim ključnim besedam, ki jih vaše občinstvo najpogosteje uporablja. Na ta način boste pritegnili pozornost vaših strank že na samem vrhu prodajnega B2B lijaka in jim predstavili svojo blagovno znamko.

Če želite, da bodo vaši video posnetki na YouTubu hitro najdeni, potem vam svetujemo, da ustvarite dolge in poglobljene video posnetke, svoje občinstvo spodbujajte, da video posnetek delijo in komentirajo, naslov video posnetka pa optimizirajte za izbrano ključno besedo.

Facebook

B2B video na Facebooku je najboljši način za doseganje novih strank in od obstoječih doseči največje možne potenciale. Zato je pomembno, da so video vsebine čustvene in zanimive, predvsem pa deljive.

Facebook je torej odličen kanal za širjenje prepoznavnosti blagovne znamke, prav tako omogoča cenovno ugodno targetiranje občinstva, ki ga želite doseči. A zapomnite si, da Facebook ne mara povezav, ki vodijo na video vsebine na drugem kanalu, npr. na YouTube. Video vsebine zato nalagajte neposredno nanj.

V skupni rabi delite vsebine, za katere veste, da se bo občinstvo z njimi povezalo in jih tudi komentiralo. Zgodbe in komentarji svojih najboljših strank so lahko izjemno učinkovite pri lansiranju izdelkov v prihodnosti.

LinkedIn

LinkedIn omogoča, da z visoko stopnjo natančnosti targetirate svoje uporabnike in je še kako pomemben družbeni kanal za B2B podjetja. Ker video posnetki na tem družbenem kanalu izstopajo, boste z njimi zelo hitro pritegnili pozornost svojih strank, kar predstavlja močno orodje za konverzijo.

Tako kot vsa vodilna družbena omrežja ima tudi LinkedIn raje, da se video vsebine nalaga neposredno nanj in ne da se mora pri tem povezovati z drugimi mediji.

Če želite za distribucijo video vsebin uporabiti LinkedIn, upoštevajte, da je to profesionalni kanal, ki je hkrati za strokovnjake najbolj zaupanja vredno družbeno omrežje, na katerem se delijo verodostojne informacije. Uporabniki najpogosteje iščejo uporabna orodja in informacije, industrijska poročila ter mnenja strokovnjakov.

Instagram

Instagram velja za najbolj vizualno družbeno omrežje, ki ni namenjeno samo deljenju fotografij, ampak tudi video posnetkov. Ker je omejitev videa 60 sekund, je poudarek na kratkih vsebinah in je idealno družbeno omrežje, na katerem lahko preizkusite vrsto video vsebin in vidite na katere se vaša publika odziva.

Če želite, da bodo vaše video vsebine na Instagramu kar najučinkovitejše, potem morate biti pozorni na njihovo kakovost, količino, v katerem delu dneva boste B2B video objavili in da svoje uporabnike spodbujate k njihovi delitvi.

Twitter

Twitter sicer ni tako močan družbeni kanal pri širjenju video posnetkov kot na primer Facebook, vendar omogoča komunikacijo s svojim občinstvom. Dobra novica za B2B podjetja pa je, da so strokovnjaki na splošno veliko bolj dovzetni za vaše tržno sporočanje na tem kanalu.

Pomembno pa je, da si vedno vzamete čas za sodelovanje. Vprašajte, začnite razprave in svojo publiko spodbudite, da objavljajo svoje odgovore. Podobno kot na Facebooku naložite svoje video posnetke neposredno na platformo, kjer se bodo samodejno predvajali brez zvoka.

Zaključek in povzetek

Dolgo je že jasno, da je video marketing za podjetja ključnega pomena. Številna družbena omrežja danes postavljajo v ospredje video vsebine, ki so se izkazale za izjemno učinkovite in priljubljene med uporabniki. Mnoga podjetja, ki jih uporabljajo za svoj video marketing, pa poročajo o pozitivnem ROI. Video je na družbenih omrežjih postal izjemno zaželen preprosto zato, ker je »kul«.

Za B2B podjetje pa je ključnega pomena, da lahko z različnimi video vsebinami komunicira z svojimi strankami v različnih fazah prodajnega B2B lijaka. Pri tem je pomembno, da za vsak nivo lijaka izberemo določene tipe vsebin, ki so v danem trenutku najučinkovitejše.

Pomembno je, da se video marketing strategije na družbenih omrežjih lotite načrtno in premišljeno, pri čemer je pomoč strokovnjakov skoraj nujno dobrodošla. Mi vam bomo postavili jasne in predvsem realne cilje, določili kazalnike, s katerimi boste lahko merili svojo uspešnost in skušali čim bolje spoznati svoje stranke.

Družbena omrežja vam nudijo številna orodja, s pomočjo katerih lahko spremljate, kakšno je vaše občinstvo in kdo dejansko gleda vaše vsebine. Če tovrstne podatke dobro izkoristite in veste kaj z njimi početi, potem lahko video vsebine prilagodite potrebam svoje ciljne publike.

Za pomoč pri ustvarjanju video vsebin se lahko obrnete na nas. Poskrbeli bomo za vsebinsko in distribucijsko strategijo, terminski plan ter celotno video produkcijo.Sledite povezavi in prijavite se na posvet z strokovnjakom.

The post B2B VIDEO MARKETING NA DRUŽBENIH OMREŽJIH appeared first on Muvi Media.

]]>